top of page

Ferdytjes en datjes

Will - Mijn Leven.jpg

Februari 2021

Will Ferdy's Verjaardagswens

Het is haast niet te geloven dat ik over enkele dagen alweer een jaartje ouder word.

Als het God belieft word ik er 94.
En zeggen dat ik, geboren als een baby van drie maanden, zoals de dokter zei, in mijn prille levensjaren erg zwak van gezondheid was. Elk jaar bronchitis en dikwijls keelontsteking. Ook in mijn latere jaren had ik daar nog vaak mee af te rekenen. Naarmate ik ouder werd viel mijn gezondheid beter mee.
Ik werd reeds verschillende keren gepolst wat ik zou wensen voor mijn verjaardag.  Mijn antwoord is heel eenvoudig: enkel jullie blijvende waardering. Stuur a.u.b. geen bloemen of planten, ik heb er geen plaats voor. Ook geen alcoholische dranken of zoetigheden en evenmin rookgerief.

Maar wie mijn nieuwe cd bestelt bezorgt mij zeker een mooi verjaardagsgeschenk en zal er ongetwijfeld zelf vele uren plezier aan beleven.

Heimwee

FDD 02 02.jpg

Foto's : Domien Stevens

Ik heb het bij herhaling gezegd dat ik de scène en het applaus niet mis. Dat is ook zo. En toch.
Ik ben in het bezit van een aanzienlijk aantal video-opnames van mijn shows en concerten. Ook van de Gentse Feestenshows heb ik dergelijke herinneringen bewaard. Domien en ik hebben onlangs een paar van die spektakels bekeken. De opnames zijn niet echt professioneel en de kwaliteit laat soms te wensen over. Maar de sfeer is er wel. Welnu, om eerlijk te zijn moet ik bekennen dat ik bij het herbekijken van die geslaagde optredens een zeker gevoel van weemoed heb gekregen.
Het was ook een heerlijke tijd. Hoeveel liedjes en sketches in het dialect ik heb geschreven kan ik niet meer zeggen, maar het zijn er veel. Het deed goed dat allemaal terug te zien en te genieten van het talent van collega’s zoals Michaël Deli, Lilly West en Elena Francis. Deze laatste, haar echte naam is Hélène Beyls, is inmiddels 98 jaar geworden en was tot vorig jaar in tamelijk goede gezondheid. De laatste tijd baart deze echter grote zorg. Ze is potdoof geworden en werd dermate ziek dat ze niet meer in staat is om alleen te wonen op haar appartement, waarin ze tot eind 2020 zelfstandig heeft geleefd. We wensen haar veel sterkte toe, evenals aan haar zuster en schoonbroer.

NIEUW !!

"Uit het hart - Voor het hart"

De beloofde cd, ter gelegenheid van Will Ferdy's verjaardag, verschijnt in maart 2021.
Het wordt andermaal een prachtig bezit voor verzamelaars. Er werd gekozen uit de rijke collectie van radio-opnames die in ons bezit zijn. Stuk voor stuk nummers die nooit eerder op cd werden uitgegeven en waarvoor de toelating van de VRT werd bekomen.
Geniet van de prachtige arrangementen en de begeleiding door de grote radio-orkesten.
De cd, een waar collectors-item, verschijnt in een zeer beperkte oplage.
Wacht dus niet te lang om hem te bestellen.

De vorige gelijkaardige cd was in minder dan een maand uitverkocht.
Enkel verkrijgbaar via "Onze winkel" !

FDD 02 03.jpg

WFP-R 1005 

Verkoopprijs : 16,00-€

EEN LIEFDESLIED

DIT IS DE DAG

HET ALLERBESTE MAAL

HET EEUWIG LIED

DE OUDE SCHELDESCHIPPER

JE BENT DEZELFDE NIET MEER

MIJN EENZAAMHEID

DE ZEE

GESLOTEN KASTEEL

BIRDY

HET HUWELIJK

BENIDORM

HET LEVEN

DE MENS

HELEEN

DOCTORANDUS PETER FISCUS

IK WOU EEN RESERVAAT

Extra op verzoek:

UTOPIA

EEN MOEDER ALS ZOVELE

BELIJDENIS

FDD 02 01.jpg
bottom of page